Publicēts 21.07.2024

T/c SĀGA aicina uz vasaras brīvdabas kino vakariem

No 25. jūlija līdz 22. augustam katru ceturtdienas vakaru t/c SĀGA terasē būs skatāms brīvdabas kino. Filmas uz lielā ekrāna pie Ūdens vārtiem sāksies plkst.19.00. 

Ieeja bez maksas.

Lieliem un maziem kino cienītājiem būs iespēja redzēt sešas skatītāju iemīļotas latviešu un ārzemju filmas - gan pēdējos desmit gados tapušās, gan kino klasiku.


Brīvdabas kino vasaras vakariem piešķir īpašu noskaņu - tā ir kopā būšana un dzīves svinēšana.

Nāc un izbaudi ar ģimeni, draugiem vai mīļotu cilvēku. Ņem līdzi lielisku noskaņojumu un siltu pledu, uz kā apsēsties un ar ko apsegties, bet mēs parūpēsimies par lielisku atmosfēru un labu kino. Tirdzniecības centrā būs iespēja iegādāties iecienītās kino uzkodas un dzērienus.


Brīvdabas kino vakaru programma:

 

25. jūlijs – animācijas filma “Jēkabs, Mimī un runājošie suņi” (2019)

Ceturtdienu kino maratons sāksies ar animācijas filmu visai ģimenei –“Jēkabs, Mimī un runājošie suņi”. Tā tapusi pēc Luīzes Pastores bērnu grāmatas “Maskačkas stāsts” motīviem un guvusi atzinību Latvijā un starptautiski. “Jēkabs, Mimī un runājošie suņi” ir bērnu un runājošu suņu bara vasaras piedzīvojumu stāsts Rīgas priekšpilsētā Maskačkā. Filma gan maziem, gan lieliem vēsta par ticību saviem spēkiem un spēju katram radīt pozitīvas pārmaiņas savā pilsētā un pasaulē.

Studija: Atom Art,

režisors: Edmunds Jansons,

scenārija autors: Līga Gaisa,

mākslinieks [anim.]: Elīna Brasliņa.


1. augusts – spēlfilma “Elpojiet dziļi” jeb “Četri balti krekli” (1967)

Filmu ar diviem nosaukumiem skatītāji ieraudzīji tikai 19 gadus pēc tās tapšanas, tā iekļauta Latvijas kultūras kanonā un izrādīta Kannu kinofestivālā. Kinokritiķe Dita Rietuma to nosaukusi par visu laiku labāko filmu Latvijas kino vēsturē. “Četri balti krekli” ir par brīvības alkām, dumpīgu jaunību un sirdsapziņas balsi. Filmā skan Imanta Kalniņa dziesmas, kas kļuvušas tik pat populāras kā filma un kuras dzied jau vairākas paaudzes.

Režisors: Rolands Kalniņš,

operators: Miks Zvirbulis,

scenārija un teksta autors: Gunārs Priede,

mūzikas autors: Imants Kalniņš,

mākslinieks: Uldis Pauzers.


8. augusts – Simt soļu ceļojums” (The Hundred-Foot Journey, 2014, ASV)

Gastronomiska pasaka, kas uzrunās gardēžus. Un ne tikai. Stāsts ir par ģimeni, kas pamet Indiju, nonāk mazā ciematiņā Francijas Alpos, atver indiešu restorānu un kļūst par sāncenšiem vietējā restorāna īpašniecei. “Simt soļu ceļojums” ir par ēdiena baudīšanu un dzīves garšu, patiesu aizrautību un talantu. 


15. augusts – spēlfilma “Kapteiņa Enriko pulkstenis” (1967)

Piedzīvojumu filma un komēdija par skolas dzīvi, bērnu attiecībām un nedarbiem. Skolēni meklē atrasta zelta pulksteņa īpašnieku, tiek apkrāpti, cenšas pulksteni atkal atgūt un iekļūst piedzīvojumā ar bēgšanu, pakaļdzīšanos, mānīšanos, pārģērbšanos.

Režisori: Ēriks Lācis, Jānis Streičs,

Operators: Zigurds Vītols

Scenārija un teksta autore: Dzidra Rinkule-Zemzare

Mūzikas autors: Ringolds Ore,

Mākslinieks: Laimdonis Grasmanis.


22. augustā – spēlfilma “Emīla nedarbi” (1985)

Leģendārā ģimenes filma, kas saņēmusi "Lielo Kristapu" un visu paaudžu skatītāju mīlestību. Filma veidota pēc Astrīdas Lindgrēnas darba motīviem par sešgadīgā Emīla piedzīvojumiem. “Emīla nedarbi” ir sirsnīga, labsirdīga un dzīvespriecīga filma, palaidnīgā Emīla enerģija un fantāzija rada komisku, negaidītu un jautru notikumu virkni. No šīs filmas ir arī labi zināmais Emīla teiciens: "Kad man nav naudas, tad es nevaru dzert. Kad man ir nauda, tad es nedrīkstu dzert. Kad tad lai es dzeru?"

Režisors: Varis Brasla,

scenārija autors: Alvis Lapiņš,
operators: Dāvis Sīmanis (seniors),

mūzikas autors: Imants Kalniņš,

mākslinieks: Gunārs Zemgals.

VISI JAUNUMI