Publicēts 15.05.2023

Droša braukšana ar elektroskrejriteni

18. un 19.maijā no 15.00 – 19.00 t/c “Sāga” autostāvvietā notiks bezmaksas elektroskrejriteņu drošības pasākums “Droša mikro elektromobilitāte 2023”

 

Palielinoties šo transportlīdzekļu popularitātei, strauji palielinās negadījumu skaits, kuros ir iesaistīti elektroskrejriteņi. CSNg apstākļu analīze liecina, ka negadījumu skaits bieži tiek izraisīti vadītāju iemaņu trūkuma vai nezināšanas dēļ.


Tieši tāpēc pasākuma mērķis ir panākt, lai skrejriteņu lietotāji ne tikai domātu par to, kuram satiksmē ir priekšroka, bet arī iepazītos un izprastu, ko nozīmē droši pārvietoties pilsētvidē, rēķinoties ar citiem satiksmes dalībniekiem, pasargājot gan sevi, gan pārējos.


1.Motoskolas vadītāja un drošas braukšanas instruktora Uģa Spēlmaņa vadībā plānots veikt bezmaksas drošas braukšanas apmācības visiem interesentiem. Apmācību laikā būs iespējas saņemt konsultācijas, izzināt un izrunāt pamatprincipus par drošas braukšanu un iepazīties ar ikdienā būtiskām tehniskām detaļām satiksmē. Sadarbībā ar Tuul skrejriteņiem būs arī iespējas iegūtās zināšanas izmēģināt praktiski un izbraukt dažādas sarežģītības figūras, kas uzlabos skrejriteņu vadīšanas iemaņas pilsētā.

VISI JAUNUMI