1 / 22

Publicēts 06.08.2024

“Sāga” 3x3 basketbola kausā uzvar Rīgas jauniešu komandas

Sestdien, 3. augustā Ulbrokā, tirdzniecības centra “Sāga” basketbola laukumā pirmo reizi notikušajā “Sāga” 3x3 basketbola kausā sacentās kopumā 16 jauniešu komandas, U12 meiteņu konkurencē pirmo vietu izcīnot Rīgas kvartetam “Čības”, bet U14 zēnu turnīrā labākie bija Rīgas “Barca Juniors” pārstāvji. Šo vecumu spēlētājiem šī bija unikāla iespēja piedalīties olimpiskā 3x3 basketbola standartu turnīrā.


Laikā, kad Latvijas 3x3 basketbola izlase – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Gustavs Lācis un Zigmārs Raimo – sekmīgi startē Parīzes olimpiskajās spēlēs, jaunajiem 3x3 basketbolistiem no Rīgas, Valmieras, Ogres, Talsiem, Garkalnes, Salaspils, Rūjienas, Jūrmalas, Cēsīm, Rēzeknes, Gulbenes un Ludzas bija iespēja daudz vairāk iepazīt 3x3 basketbolu, piemēram, nepieciešamību uzbrukumu īstenot 12 sekunžu laikā.


U12 meiteņu grupā (2012. g. dz. un jaunākas) lielisku turnīra aizvadīja piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnījušais Rīgas kvartets “Čības” – Elza Kalēja, Marta Aleksāne, Liliāna Kolesnikova un Rūta Knipše. Finālā viņas ar 8:4 uzveica Ogres “Citas meičas”. Bronzas godalgas ieguva Rīgas “Zvaigznes”.

U14 zēnu grupā (2010. g. dz. un jaunāki) tikpat iespaidīgu panākumu sēriju īstenoja “Barca Juniors” kvartets – Stefans Mežals, Arnolds Krieķis, Emīls Ozols un Oskars Zinčenko. Finālā viņi ar 14:10 pārspēja citu Rīgas komandu “4 Fun”. Trešo vietu izcīnīja Valmieras “Ručītāji”.


Tālmetienu konkursā kopā ar Latvijas basketbola izlases bijušo spēlētāju Kristapu Valteru uzvarēja Samanta Ščerbinska (“Jugla”) un Pēteris Pudāns (“4 Fun”). Īpašs pārsteigums tika sagādāts puišu konkurences labākajam snaiperim, kuru uz superfinālu izaicināja joprojām lieliskais trīspunktnieku meistars Valters. Bija nepieciešama papildus metienu sērija, lai noteiktu, ka metienos ar klasisko 3x3 basketbola atribūtu - “Wilson” 6. izmēra bumbu – precīzāks ir Valters.


Latvijas sieviešu basketbola izlašu dalībnieču – Aleksas Gulbes, Paulas un Dignas Strautmaņu – dibinātās kustības “Her Take” soda metienu konkursā uzvarēja Amēlija Lejaskraukle (“BK Garkalne”) un Gustavs Ķirsons (“Astotais rajons”).

Par “Her Take” vērtīgākajiem spēlētājiem māsas Strautmanes atzina Martu Aleksāni (“Čības”) un Arnoldu Krieķi (“Barca Juniors”).


Par rezultatīvākajiem spēlētājiem kļuva Laura Strēle (“Zvaigznes”) un Niks Mass (“4 Fun”).


“Daudziem jaunajiem spēlētājiem šī bija pirmā iespēja sacensties starptautiskajā 3x3 basketbola formātā. Visgrūtāk klājās ar pielāgošanos spēles tempam, jo uzbrukumam tiek atvēlētas tikai 12 sekundes. Esmu pārliecināts, ka šajā turnīrā gūtā pieredze palīdzēs arī daudz vieglāk sekot līdz un izprast notikumus Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola mačos,” uzsver turnīra organizatoru – basketbola kluba “Vareno runču” - vadītājs Renārs Buivids.


“T/C “Sāga” ir gandarīti savā basketbola laukumā uzņemt jaunos 3x3 basketbola talantus! Pasākumā valdīja lieliska atmosfēra, ko radīja prieks, sajūsma un skatītāju sniegtais atbalsts spēlētājiem,” komentē T/C “Sāga” mārketinga un komunikācijas vadītāja Inese Rītele. “No savas puses sakām lielu paldies turnīra organizatoram Renāram Buividam no “Varenie Runči”, pasākuma vadītājam  Haraldam Kārlim, “Her take” kustības iniciatorēm par atbalstu un veslīga dzīvesveida popularizēšanu, ka ārī visiem, kas nodrošināja, lai pasākums noritētu! Pozitīvā enerģija, ko uzņēmām, ļauj mums cerīgi lūkoties nākotnē, domājot par “Sāga” 3x3 basketbola kausu 2025. gadā.”

Bagātīgo balvu fondu veidoja dāvanas no tirdzniecības centra “Sāga” un tajā strādājošajiem veikaliem (“Rimi”, “Decathlon”, “Būvniecības ABC”) un “Her Take” atbalstītājiem (“Fazer”, “Tērvete” un Siguldas “Ezītis miglā”).


"Sāga" ir ģimenēm draudzīgs dzīvesstila tirdzniecības cents, kas vienkopus apvieno iepirkšanos mājai un dārzam, atpūtu, sportu, plašu pakalpojumu klāstu veselībai un skaistumam, kā arī mūsdienīgas telpas birojiem. “Sāga” ir pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ar speciāli izveidotu "Food Hall" konceptu – apvienotu restorānu un kafejnīcu zonu ar āra terasi.


Turnīru rīkoja “Sāga” sadarbībā ar basketbola klubu “Varenie runči”, kas aicina jau šajā nedēļā Saulkrastos piedalīties nākamajos divos jauniešu turnīros – 10. augustā U12 grupas zēniem un 11. augustā U14 grupas meitenēm.


“Sāga” 3x3 basketbola kausa informatīvais atbalstītājs ir Latvijā vienīgais specializētais 3x3 basketbola masu medijs “3x3BasketballDealer”. Informācija par šo turnīru apkopota sadaļā “3x3basketballdealer.lv/saga”.


“Sāga” 3x3 basketbola kauss

U12 grupas meitenes (2012. g. dz. un jaunākas)

1. “Čības” (Liliāna Kolesnikova, Elza Kalēja, Marta Aleksāne, Rūta Knipše);

2. “Citas meičas” (Amanda Pence, Elīza Beļūna, Linda Ervalde, Grēta Mize);

3. “Zvaigznes” (Laura Strēle, Elizabete Tenisa, Marta Valaine).


U14 grupas zēni (2010. g. dz. un jaunāki)

1. “Barca Juniors” (Stefans Mežals, Arnolds Krieķis, Oskars Zinčenko, Emīls Ozols);

2. “4 Fun” (Niks Mass, Adrians Veinbergs, Pēteris Pudāns);

3. “Ručītāji” (Valters Kaupe, Ričards Kreilis, Roberts Bikovskis, Kristians Juris Martinsons).

VISI JAUNUMI